Even voorstellen

 

Cora

In mijn leven ben ik er altijd van uit gegaan dat de dingen waar je wat aan hebt vanzelf op je pad komen en dat je de keuze hebt er iets mee te doen of niet. Voor mij geldt dat als iets 3 x voorbij komt, ik er zeker iets mee moet. Zo kwam de Journey op enig moment door 3 verschillende mensen, binnen korte tijd, onder mijn aandacht. Ik besloot maar eens naar een seminar van Brandon Bays te gaan. Anderhalf  jaar later ben ik de opleiding tot Journey Practitioner gaan volgen. En wat bleek na enige tijd? De whiplash waar ik al 8 jaar last van had, verdween!
Ook degene die ik altijd geweest was veranderde. Er ontstond een gevoel van vrijheid en positiviteit. Ik ging zaken anders zien en benaderen. Ook bij mijn omgeving bleef dat niet onopgemerkt. Het heeft me vrienden gekost en nieuwe opgeleverd.

Het belangrijkste inzicht over hulpverlening dat in die tijd ontstond, was dat ieder mens het vermogen en de keus heeft zelf te helen vanuit een diep bewustzijn in zichzelf; het zelfhelend vermogen. En dat het daarbij om aspecten gaat op fysiek, op sociaal-emotioneel en op psychisch vlak. Kortom om de gehele mens waarbij het ene aspect het andere beïnvloed. Het werd me duidelijk dat ik daarom ook moeite had gekregen met mijn werk in de psychiatrie waar cliënten niets van mijn nieuwe denkbeelden moesten hebben. Die legden hun problemen bij mij neer en wilden dat ik ze voor hen oploste.

Na de Journey opleiding heb ik me geschoold in lichaamswerk omdat het fysieke lichaam, wat mij betreft, ook een zeer waardevolle ingang is om tot verandering te komen. Eerst ben ik Massage- en Bewegingstherapeut geworden en daarna ben ik verder gegaan in de Trager Approach. In beide opleidingen heb ik geleerd te voelen wat het lichaam te zeggen heeft en dus ook wat mijn eigen lichaam me te zeggen heeft. Bij mn de Trager opleiding is me duidelijk geworden hoe, via aanraking en beweging, te communiceren met het lichaam en vooral met het centraal zenuwstelsel. Op deze manier kunnen, net als bij de Journey, oude patronen in je manier van zijn, doorbroken worden.

Mijn overtuiging is dus dat ieder probleem en vraag een oplossing vindt in de persoon zelf. Ik zie het als mijn taak om een cliënt daar te brengen waar die antwoorden liggen en het zelfhelend vermogen aan te spreken. Zo vindt ieder mens zelf zijn eigen ter zake doende weg. De weg naar heling, vrijheid en vloeibaarheid; degene die je in essentie bent.
Ik doe dat door warme betrokkenheid en door (in)voelend, onderzoekend, aftastend te faciliteren wat jij in het gegeven moment nodig hebt om jezelf te helen. Zo kun je zelf je eigen verandering in gang zetten.

 

Meer weten? »

Praktijk Tournesol - Cora Merkx | Westbroekerweg 119 - 1991 LZ Velserbroek | Tel. 06-2380 2489 | KvK 34349810000
Algemene Voorwaarden | WKKGZ | Privacy Policy | Cookie Instellingen Wijzigen