Peuterbeweging

Peuterbeweging is een groepsactiviteit voor kinderen in de leeftijd 2+ en 3+.
Het gaat uit van de 4 basisprincipes voor een gezond leven en ontwikkeling namelijk:
1. Bewegen
2. Ontspannen
3. Ademen
4. Gronden

1. Bewegen.
Uit onderzoek is gebleken dat jonge kinderen te weinig bewegen en deze trend blijkt zich door te zetten. Bewegen is een voorwaarde om tot een gezonde ontwikkeling te komen in alle ontwikkelingsgebieden.

2. Ontspannen.
Kinderen leren steeds minder hoe zich te ontspannen. Ouders denken vaak dat beeldschermen ontspanning bieden. Het tegenovergestelde is waar, beeldschermen voegen juist meer prikkels toe. Het is belangrijk dat kinderen leren rust te vinden in zichzelf, te ontspannen en prikkels buiten te sluiten.

3. Ademen.
80% van de mensen gebruikt maar 30% van de ademcapaciteit. Het is belangrijk kinderen buikademhaling te leren. Zo kunnen zij in tijden van stress en onrust, rust vinden in zichzelf.
Wanneer het lichaam chronisch niet genoeg zuurstof krijgt om te functioneren, kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan.

4. Gronden.
Veel mensen en ook jonge kinderen zijn slecht gegrond. Hun energie zit hoog in het lichaam, met name in het hoofd. Het is daar druk. Ze zijn bezig met heel veel prikkels die allemaal ongeremd en ongefilterd binnen komen en niet verwerkt kunnen worden. Hierdoor wordt de chaos in het hoofd steeds groter en neemt de stress almaar toe. Signalen van het lichaam dringen niet meer door. Het is belangrijk om de energie letterlijk naar beneden te brengen. Uit het hoofd en in het lichaam. “Down to earth” zeggen de Engelsen zo mooi.
Gronden brengt rust, vergroot het gevoel van basisveiligheid en brengt een stevig fundament in het leven. Het brengt je terug naar het hier en nu.

In kleine groepjes van maximaal 4 kindjes wordt een half uur lang op een speelse en uitdagende manier beweging, ademen, gronding en ontspanning aangeboden aan kinderen. Zo leren ze hun lichaam kennen, worden bewegingen eigen gemaakt en leren kinderen op een goede manier te ademen, te gronden en te ontspannen.

Praktijk Tournesol - Cora Merkx | Westbroekerweg 119 - 1991 LZ Velserbroek | Tel. 06-2380 2489 | KvK 34349810000
Algemene Voorwaarden | WKKGZ | Privacy Policy | Cookie Instellingen Wijzigen