Geplaatst op 27 oktober, 2017 door Cora Merkx

The Journey; de Helende Reis. Wat is dat nou precies?

Graag wil ik vertellen wat The Journey ofwel de Helende Reis nou precies is, wat het doet en voor wie het bestemd is. Ik krijg daar vaak vragen over.

Ik ben zelf in 2005 in aanraking gekomen met The Journey en na wat seminars van Brandon Bays bijgewoond te hebben, besloot ik bij haar het opleidingstraject te gaan volgen. Sinds 2007 ben ik  geaccrediteerd Journey therapeut.

De opleidingstijd heb ik beleefd als een prachtige, soms heftige tijd waarin ik geconfronteerd werd met mezelf. Veel blokkades, oude patronen, overtuigingen en grote stukken ego heb ik losgelaten. Met als direct gevolg ook het loslaten van zekerheden als een vaste baan en het opstarten van dingen waar ik heel blij van word en mijn brood mee wil verdienen. Leven vanuit mijn hart in verbinding met de wereld om mij heen. Leven in vrijheid.

De Journey heeft mij enorm veel gebracht door heel veel oud zeer bij me weg te halen en het heeft me mateloos geïnspireerd.

 

Wat is de Journey of helende reis nou precies?

Brandon Bays, de grondlegster van The Journey, is erin geslaagd een therapievorm te ontwikkelen die verder gaat dan alleen het persoonlijkheidsnivo. Haar methode werkt zeer diep door tot op cel- en zielsnivo. De Helende Reis is een inspirerende en uitermate effectieve methode. Onder begeleiding maak je, zittend op een stoel, in een 1 op 1 sessie, een diepgaande innerlijke reis.

Door je emoties heen word je geleid naar je diepste wezen, je bron, zodat je die weer bewust kunt ervaren en daarmee jezelf zoals je werkelijk bent. Dit is een vreugdevolle en zeer helende ervaring.

Deze reis naar binnen brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid. je krijgt antwoorden en inzichten op zaken uit het verleden of uitdagingen die nu in je leven spelen. Het goede nieuws is dat je vooral niet je best hoeft te doen. De reis wordt geleid door de wijsheid van jouw eigen lichaam.

Als er iets gebeurt dat wonderbaarlijk is, naar aanleiding van een helende reis, is dat niet door of dankzij de therapeut. Je bent het zelf die het werk doet en in alle eerlijkheid naar de problemen durft te kijken. Het werkt altijd! Soms volgt er genezing, soms volgt er een diep inzicht. In alle gevallen is er meer vrede met de huidige situatie.

Jumping

Men heeft ontdekt dat het geheugen niet alleen gelokaliseerd is in de hersenen, maar ook in alle lichaamscellen ligt opgeslagen. Sindsdien is bekend dat een herinnering met niet volledig verwerkte emoties de eiwitstructuren (softwareprogramma) in onze cellen verandert. Hierdoor wordt ons gedrag en onze gezondheid beïnvloed. Tijdens een Helende Reis maak je opnieuw contact met deze emoties en de bijbehorende herinnering. Door alles wat toen niet is geuit, nu wel uit te spreken, zal de ander vanuit hart en ziel kunnen worden vergeven. Er wordt in wezen ‘schoon schip’ gemaakt, het oude softwareprogramma wordt gewist. Er zullen nieuwe gezonde cellen ontstaan, die vrij zijn van onverwerkte emoties en beperkende eiwitstructuren.

 

Voor wie is The Journey geschikt?

De Helende Reis is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 5 jaar. Of je nu een emotioneel of fysiek probleem hebt, naar je eigen persoonlijke groei wilt kijken of naar patronen die je negatief beïnvloeden, Journey Therapie is eigenlijk voor iedereen geschikt.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het maken van een Helende Reis of meer informatie willen, neem dan contact op.

 

Geef een reactie

Praktijk Tournesol - Cora Merkx | Westbroekerweg 119 - 1991 LZ Velserbroek | Tel. 06-2380 2489 | KvK 34349810000
Algemene Voorwaarden | WKKGZ | Privacy Policy | Cookie Instellingen Wijzigen